ćir lat
Актуелност

Покрени се за посао

Поштовани,

Научно технолошки парка Чачак у циљу поспешивања привредне активности и подршке ММСПП у Чачку и региону, и ове године у сарадњи са Енеком организовао је представљање програма „Покрени се за посао“, у петак, 12. априла 2019. год, са почетком у 12 часова, у сали НТП Чачак, ул. Николе Тесле 42.

Поред представљања овогодишњег програма одржана је и панел дискусија на тему „Изазови и потенцијал развоја ММСПП из угла приступа изворима финансирања“, на којој су учесници активно учествовавли у размени идеја и предлога за унапређење приступа финансијама на локалном, али и националном нивоу у Републици Србији.

Рок за конкурисање на нови циклус националног програма ‘’Покрени се за посао’’ који помаже покретање и унапређење малих и породичних предузећа широм Србије који имају добру, иновативну и одрживу пословну идеју продужен је до 30. априла 2019. године. Програм је до сада подржао 742 пројекта из целе Србије из области пољопривреде, занатства, производње и услуга.

У току 2018. године, странар НТП Чачак, фирма „Плазматех“ добила је средства за развој и производњу горионика на пелет снаге 3MW до 18MW, а средства из овог фонда за иновативне прозводе добили су и фирме „Нева“ из Трбушана и „Уникатни намештај“. НТП Чачак ће се као и до сада и у будућности трудити да свим заинтерсованим иновативном ММСПП пружи подршку за развој и унапређење пословања.

Програм „Покрени се за посао“ ове године пружа: донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 10.000 долара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20 одсто вредности гранта.

Презентација у НТП Чачак је била отворена за сва лица која тек планирају да покрену сопствени посао или оне који имају већ регистровану делатност и остале заинтересоване за ову тему.